Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po naši strani se strinjate s pravili uporabe piškotkov.V redu

FASADE, CENE IN PONUDNIKI


Cene fasad

Na GIZ so pripravili informativne izračune cene fasade, stroškov in prihrankov za toplotno izolacijo 200 m2 velike neizolirane stanovanjske hiše, ki letno porabi 210 kWh/m?, kar znaša v količini kurilnega olja 4200 litrov.
Cene fasad s 15 cm toplotno izolacijo bi bi za objekte takšne velikosti znašale približno 9000 EUR, na eko skladu pa se lahko kandidira še za 2400 EUR nepovratnih sredstev. Samo zaradi toplotne izolacije fasad bi se poraba kurilnega olja zmanjšala letno na 2500 EUR, kar pomeni, da bi se naložba v izolacijo fasade povrnila v 4,6 leta.
Če bi izolirali še medetažno ploščo proti podstrešju in toplotno izolirali strop kleti bi znižali stroške ogrevanja za 2600 EUR letno. Cena takšne naložbe ob predpostavki, da bi pridobili vse subvencije eko sklada bi znašala 11000 EUR in bi se povrnila še v krajšem času in sicer v 4,3 letih.
Če bi namesto plošče proti podstrešju ustrezno izolirali ostrešje, da bi pridobili mansardni stanovanjski prostor bi cena fasade, izolacija ostrešja in kleti znašala skupaj 14.400 EUR in bi se investicija povrnila v 5,6 leta, pridobili pa bi dodatni bivalni prostor.

Preko kontaktnega obrazca za fasade lahko pošljete povpraševanje za ogled, ponudbo, ceno fasade, cenike in druge informacije, ki jih boste prejeli od treh izbranih najugodnejših fasaderjev po kriteriju cena/kvaliteta. Pod opombe navedite vse relevantne podatke, ki so potrebni, da vam lahko fasaderji posredujejo želene informacije. OPOZORILO: POVPRAŠEVANJ PO FASADAH VEČ NE POSREDUJEMO. Hvala za razumevanje.

Pri GIZ priporočajo naslednji vrstni red ukrepov za varčevanje z energijo in sicer najprej vgradnjo termostatskih ventilov, temu naj bi po učinkovitosti sledila izolacija fasade, s katero se lahko doseže kar do 36 odstotkov manjšo porabo energije v samostoječi družinski hiši. Naslednji ukrepi naj bi bili menjava oken, izolacija podstrešja in menjava kurilne naprave oz. posodobitev ogrevalnega sistema.
Pri toplotni izolaciji tal proti kleti lahko zmanjšamo izgube energije za približno 15%, ravno toliko z izolacijo ostešja ali mansardne plošče. Menjava starih oken z novimi prinese okoli 16% prihranka pri energiji.

Cene fasad znašajo okoli 45 eur na m2, subvencije eko sklada pa do 25%. Seveda govorimo za cene fasad kvalitetnih izvajalcev, ki uporabljajo preverjene materiale priznanih znamk z ustrezno izvedbo in garancijo.
Kakšni bi bili prihranki energije na nacionalnem nivoju, če bi pospešili energetske obnove hiš oziroma izolacije fasad ter drugi širši družbeno-gospodarski učinki, ki bi bistveno prispevali k izhodu iz gospodarske krize si lahko preberete na:
Vir: cene fasad

Cene fasad se razlikujejo do 20% med fasadami, ki jih prenavljamo do fasad pri novogradnjah, ki so nekoliko cenejše, saj pri novogradnjah ni potrebno opraviti nekaterih del, kot so premaz stare fasade z emulzijo ali pranje fasade, kot je odveč tudi sidranje površin. Cene fasad so lahko še ugodnješe, če smo pripravljeni določena dela postoriti tudi sami ali če ni potrebno postavljati fasadnega odra. Dela, ki jih lahko pri fasadi postorimo sami so predvsem zaščitna dela kot so zaščita tal, vrat in oken pred montažo fasade in odvoz gradbenih odpadkov na deponijo in čiščenje po motaži fasade. Cene fasad pri objektih kjer gre za prenovo fasade znašajo okoli 45 eur, pri novogradnjah pa se lahko dogovorimo tudi za ceno 35 eur ali še manj, če določena dela opravimo sami.
Cene celotnega materiala npr. za Baumit fasado (od plošč, sider, vogalnikov, lepila, zaključnega sloja...) so gibljejo med 22 in 30 EUR.

Fasade | Cene fasad | Izdelava fasade | Fasade cenik | Barve fasad | Fasaderstvo | Fasade Roefix | Jub fasade | Demit fasade | Baumit Fasade | Kontakt | Fasade - najugodnejši ponudniki | Zemljevid strani


Back to content | Back to main menu